Zemzem Kadar Şifalı Nisan Yağmurları Ne Zaman Toplanır?

Zemzem Kadar Şifalı Nisan Yağmurları Ne Zaman Toplanır?

[sc name=”reklam”]

[sc name=”reklam”]

Zemzem Kadar Şifalı Nisan Yağmurları Ne Zaman Toplanır?

Peygamberimiz (s.a.v)’den rivayet olundu ki:
“Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz”

Eshab-ı Kiram: (o ilaçtan) Bize de haber ver, Ya Rasulullah dediler, Bunun üzerine Rasulullah (sav):

“Nisan yağmurunu alınız (toplayınız). Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdü Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz.

Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim, Cebrâil (as) Bana dedi ki ; “Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-ı Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.’’

Yine başka bir Hadis-i Şerif’te:

“Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirirse, Allah-ü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır.

Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona (sıhhati için) yeterlidir.

İçen kimsenin balgamını keser.

Rüzgar ona zarar vermez, çirkin haller kendisine isabet etmez.

Bel ağrısından, karın ağrısından şikayeti kalmaz.

Alaca hastalığından korkmaz.

Göğüs ağrısı çekmez. Kalbine gelen vesvese (evham), gönlünden çıkar gider.

Kendini çok beğenmek, hased, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allah-ü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’’

“Nisan Yağmuru” suyunun toplanacağı günler, Rumi Nisan ayının 7’sinden sonra, ay sonuna kadardır.

Bilindiği gibi Rumi takvim ile Miladi takvim arasında 13 gün fark bulunmaktadır.
Miladi takvimde 14 Nisan,  Rumi takvimde 1 Nisan’a denk gelmektedir.

Yani takvimler 20 Nisanı gösterirken Nisan yağmuru toplayabiliriz. Bu süre 13 Mayıs’a kadar devam ediyor.

“Nisan Yağmuru” Suyuna;

70 Salevat-ı Şerife
70 Fatiha Suresi
70 Ayetül Kürs-i
70 Legad caeküm ( Tevbe suresinin son iki ayeti )
Le kad câ eküm rasülün min enfisüküm azizün aleyhimâ anittüm harisun aleyküm bil mü mineme raufür rahim. Fe in tevellev fe gul hasbiyellahü lâ ilâ he ila hü aleyhi tevekkeltü vehü ve rabbül arşıl azim.

1 Yasini Şerif
70 Kafirun Suresi
70 Ihlas Suresi
70 Felak Suresi
70 Nas Suresi
70 defa tesbih duası
70 Salevat-ı Şerife
Sübhanallahi Velhamdülillahi velaa ilahe illallahu vallahu ekber velaa havle vela kuvvete illa billahil aliyyilaziim

NOT 1 : Okunup her 70 den sonra ve Yasin-i Şerif’ teki her MÜBİN den sonra suya HU denecek
NOT 2 : 7 sabah abdestli aç karnına içilecek.
NOT 3 : Bunu içen kişinin cesedinden Allahü Teala her türlü derdi kaldırır. Ona tüm hastalıkdan ve açlıkdan afiyet verir. Gözlere şifa verilir. Ateşi giderir, balgamı keser, göğüs ağrısını giderir, Menfaati sayılamıyacak kadar çoktur.

[sc name=”reklam”]

Nisan Yağmuru Hakkında Hadis-i Şerifler

Tefsir-i Kebir (Kur’an-ı Kerim Tefsiri)’den

Kur’an-Iı Kerim ve Ezan-ı Muhammed-i okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur. [Taberani]

Enes (r.a.) anlatıyor: Resulullah (sav) le birlikteyken, yağmur yağmıştı, hemen başını açtı ve yağmur Rabbinin yeni yarattığı (indirdiği bir rahmettir) dedi Diğer bir rivayette ise Resulullah (sav), elbisesinini açtığı bildirilmiştir.

Muslim(2/615), Ebu Davud(5/330)

Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: Rasullah’a (sav) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gökteki ilk damlalara, (değmesi için) başlarını açarlardı ve Resullah (a.s.m) şöyle derdi: “Yağmur, Rabbimizin en son/yeni yarattığı bir mahluktur ve bereketi en çok olandır.”

Senedi sahihtir Ebu Şeyh, Ahlaku’ın Nebiyy (s.a.v) de (823)

Nisan’da “bereket”yağıyor…

İç Anadolu Bölgesi’nde yağmurun en bol olduğu ve hububatın suya ihtiyaç duyduğu dönemde yağan nisan yağmurları,bölge insanı için bolluk ve bereket anlamına geliyor.

Selçukluya başkentlik yaptığı dönemde Konya’da nisan yağmurlarının kaplarda toplanarak hastalara şifa olarak dağıtıldığı,yapılan yemeklerin içine katıldığı biliniyor.

O dönemde Konya’da bulunan Mevlana Dergahı’nda Mevleviler,”nisan taşı”adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını,dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyorlar,bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyorlardı.
Mevlana Dergahı’na armağan edilen,bronz üzerine altın gümüş kakmalı nisan tası,halen Mevlana Müzesi’nde sergileniyor.

Bugünlerde yağması beklenen bereketli Nisan yağmurları, vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor. Çünkü içinde “kullanılabilir demir” var.

Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan geri kazanabilirsiniz: Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın!..

Bu hafta yağmurlar başlarken etrafınıza dikkatle, fark etmek için bakın.

Yaprakların boyutlarını, renklerini, tomurcukları hafızanıza kaydedin… Üşüyorsanız yağmur suyunu toplayın ve evde ısıtarak duş alın…

Evcil hayvanınız varsa bu sudan içirin, mümkünse yağmurda dolaştırın. Evde yaşlılar varsa onların da ellerine, yüzüne, saçlarına yağmur suyu sürün. Hatta mümkünse hafta başında, kanınızdaki demiri ölçtürün; ıslana ıslana dolaştıktan sonra kanınızdaki demiri tekrar ölçtürün… Böyle tavsiye ediyor uzmanlar.

Nisan yağmurlarında kullanılabilir sevgi var, hissedilebilir şefkat var ve hoşgörü var… Üstelik yağmurlar mayısta da yağacak, martta da yağıyordu… Nisanda da sevgi yağmurları yağıyor yine, her yerde.

Peki biz, biz, nerdeyiz? Bu yağmurların altında mıyız?

Etrafımıza biraz daha dikkatle bakıyor muyuz; bitkilerin rengini, yaprakların boyunu ve tomurcukları görebilecek kadar?..

Yağmurlar yağarken kaplarımızı doldurmak geliyor mu aklımıza, tekrar yıkanmak için?..

Yaşlılarımızın da bundan mahrum kalmamasına çaba gösteriyor; suyu, elimizle onların da ellerine, yüzlerine, saçlarına sürüyor muyuz?..

Aynı sudan hayvanlarımıza bile içirmeyi düşünüyor muyuz?..

Evet, Nisan yağmurları böyle kıymetli…

Nisan Yağmurları Ne Zaman Başlar
Malum rumi miladi arası 13 gün fark var.
miladi 14 Nisan Rumi 1 Nisan dır.

Yani takvimler 20 nisanı gösterirken nisan yağmuru toplayabiliriz. 13 Mayısa kadar devam ediyor.

[sc name=”PaylasimAltYazi”]

[sc name=”reklam”]

10.000 ZİKİRDEN ETKİLİ DUA

10.000 ZİKİRDEN ETKİLİ DUA

13 Temmuz 2019 admin 0

10.000 ZİKİRDEN ETKİLİ DUA [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”]   ON BİN ZİKİR ETMEKTEN DAHA KOLAY AYRICA ON BİN ZİKİRDEN DAHA ÇOK SEVAP KAZANDIRAN KELİME-İ TEVHİD […]

LOKMAN HEKİM’İN OĞLUNA 100 ÖĞÜDÜ

LOKMAN HEKİM’İN OĞLUNA 100 ÖĞÜDÜ

11 Temmuz 2019 admin 0

LOKMAN HEKİM’İN OĞLUNA 100 ÖĞÜDÜ  [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”]   LOKMAN HEKİM’İN EVLADINA 100 NASİHATI 1. Ey babasının canı canım evlâdım, ciğerpârem; Hak Teâlâ Hazretleri’ni […]

TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜNÜN 10 BELİRTİSİ

TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜNÜN 10 BELİRTİSİ

8 Temmuz 2019 admin 0

TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜNÜN 10 BELİRTİSİ [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”] Toplumun çöküş belirtileri İbn-i Haldun’a göre toplumun çöküş belirtileri şöyledir: 1-Dayanışmanın yok olması 2-Üretimin zayıflaması 3-Tüketim çılgınlığı […]

AHMAKLIK ALAMETİ OLAN 5 ŞEY

AHMAKLIK ALAMETİ OLAN 5 ŞEY

8 Temmuz 2019 admin 0

AHMAKLIK ALAMETİ OLAN 5 ŞEY [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”] AHMAKLIK ALAMETİ OLAN 5 ŞEY Beş huy bize ahmağın kim olduğunu bildirir: 1- Sebepsiz yere öfkelenen,  […]

EZAN MAKAMLARI

4 Temmuz 2019 admin 0

EZAN MAKAMLARI [sc name=”reklam”]  Sabah ezanı : Saba makamı Öğle ezanı : Rast makamı İkindi ezanı : Hicaz makamı Akşam ezanı : Eviç, segâh makamları Yatsı ezanı : Uşşak, beyâtî […]

TEVEKKÜL ETMEK NEDİR NE ANLAMA GELİR?

TEVEKKÜL ETMEK NEDİR NE ANLAMA GELİR?

30 Haziran 2019 admin 0

TEVEKKÜL ETMEK NEDİR NE ANLAMA GELİR? [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”] İmam Gazali Hazretleri tevekkül etmek nedir, tevekkül anlamı hakkında şöyle der: [sc name=”Sigara_birakma_duasi”] Tevekkül; “Bütün […]

SOFRA YEMEK DUASI

SOFRA YEMEK DUASI

29 Haziran 2019 admin 0

SOFRA YEMEK DUASI [sc name=”reklam”] [sc name=”reklam”] Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallâllâhü Aleyhi ve Sellem), yemeklerden sonra pek çok dua yaptığından dolayı yemek duası, sofra […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*